Marwil

 

Ik ben Marwil Nijmeijer.

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar wat mensen beweegt; waarom doen we zoals we doen? Waarom beweegt de ene mens zich vrijer dan de ander? Wat is je verhaal, ben je geworden wie je bent, durf je in de spiegel te kijken? Voor mij is leven, bewegen. Alles is veranderlijk en dat vraagt steeds om afstemming met jezelf en met de ander. Het gaat over contact en verbinding. Bewegelijkheid maakt het leven avontuurlijk en mooi, maar soms ook ingewikkeld en minder soepel. Het vraagt moed om opnieuw in beweging te komen als het even niet gaat. De kunst verstaan om mee te bewegen op dat wat het leven voor ons in petto heeft, vind ik een mooie ontdekkingstocht.

Vanaf 1998 heb ik mijn werkervaring opgedaan in de Jeugdhulpverlening, -reclassering en onderwijs. Als maatschappelijk werker en trainer/coach heb ik jongeren, ouders en teams begeleid in hun hulpvraag en persoonlijke ontwikkeling. In dit werk heb ik vaak gezien dat mensen (cognitief) weten wat hun gedrag is en wat ze willen veranderen. Een veel gehoorde opmerking is: “ik weet wat ik doe en ik wil het ook graag veranderen, maar ik krijg het niet voor elkaar” of “na een tijd val ik toch terug in hetzelfde patroon.” Door de combinatie van de cognitieve insteek in mijn werk en mijn persoonlijke interesse in lichaamsgericht werk, ontdekte ik steeds meer in de wisselwerking tussen hoofd en lijf.

“Ons lichaam liegt nooit. Het geeft precies aan hoe het met ons gaat”

Door het contact met haptonomie heb ik ervaren dat ons lichaam een schat aan informatie in zich draagt en ons veel te vertellen heeft. Met letterlijk (aan)raken en lijfelijk voelen wat er te voelen is, wordt een ander ‘weten’ aangesproken dan het cognitief ‘weten’ waar in het algemeen over gesproken wordt en waar ik het in mijn functie als maatschappelijk werker over had. Door de haptotherapie viel voor mij alles samen en is mijn liefde voor het vak geboren.

Persoonlijk contact, verbinding, ruimte, echtheid en gezonde nieuwsgierigheid zijn voor mij als therapeut van belang en dit vormt de basis van waaruit ik werk.

De weg in het leven is voor iedereen anders en ik vind het mooi en ben dankbaar dat ik als haptotherapeut mag mee voelen, – kijken, gidsen en begeleiden in de vraag en patronen van mensen. Een mooi proces om uiteindelijk volledig in het leven te staan met alles wat zich aandient.

Ik heb de opleiding aan de Academie voor Haptonomie in Doorn gevolgd en ben in 2014 begonnen met de opbouw van mijn praktijk voor Haptotherapie. Sinds december 2016 ben ik geregistreerd
GZ-Haptotherapeut.

 

Marwil Nijmeijer
Evenwicht


Mijn lichaam
Een fantastisch instrument

het sputtert
bij teveel, te lang
Het enige dat zijn grenzen kent

Mijn hoofd
Een koppigaard
dat wil altijd maar voort
Het heeft mijn evenwicht
al vaker, meerdermaals verstoord

Een uitdaging
voor mij en eenieder
om beiden te laten samenwerken
Het proberen waard
om balans en gezondheid
met een boost te versterken

Hilde Schuurmans

Marwil Nijmeijer Haptotherapie Zwolle
GZ Haptotherapeut

Ma/Wo/Do:
Bosweg 9A

8017 BR Zwolle

+ 31 6 18 49 75 68
info@haptotherapiezwolle.com

Di:
Zentrum Meppel
Zuideinde 18A
7941 GH Meppel

KvK 61714720
Bank NL91RABO0306667797

Privacyverklaring